Geelsmark

Louise og Caspers majestætiske villa i Holte var allerede planlagt til mindste detalje, hvortil uderummets arkitektur blev lagt hos vores søsterselskab Concept Gardens.

Det bevaringsværdige palæ fra 1920´erne er blevet renoveret efter alle kunstens regler og poolen var allerede valgt da vi kom ind i billedet.
Den dedikation til arkitektur og historie skabte tvivl omkring hvilken værdi vi kunne tilføre i så defineret et landskab…

Ved gennemgang af situationsplanen var det tydeligt at det beskrevne orangeri ikke var skabt i en nordisk scene.

Når folk siger “orangeri” falder det ned i et kategori som kan baseres på lysten til at opholde sig i et åbent glashus som giver følelsen af naturens nærvær, privatliv og intimitet.

En drømmende opfattelse som er blevet mere markant i årenes forløb, grundet den typisk meget åbne arkitektur vi kalder “minimalisme” i Norden.

Orangeriets nordiske funktion er at skabe en udestue som beriger en aften relateret begivenhed da vi ikke ville anvende konstruktionen i dagtimerne eller placere den i vejen for solen.

Orangeriet er den åbne men primitive udestue som anvendes uden tilkobling til dagligdagens praktiske anvendelighed.

Vi ønsker at investere i et rum hvor vi kan være mere simple og afslappede, samt at isolere os fra de “for hånden værende” elementer i vores interiører indretning.

Familiens gamle murværk var backdrop ind til en magisk atrium gård som man overvejede at fjerne grundet manglende praktisk anvendelse.

Denne atriumgård skulle blive afgørende for dybden i orangeriets indkigslinje.

Denne dybde skabe vi med en fabriks lignende vindues konstruktion som var placeret i murens åbning fra orangeriets åbning imod nord og som tillod en fascinerende scene i form af et centralt træ med belysning i aftentimerne.

Orangeriet skulle beholde den patina huset var dateret ud fra, hvorfor vi genanvendte mursten fra hullet til indkigs hullet til atrium gården og tillod delvis oppudsning af gamle mursten fra franske bondegårde.

Alt for at gøre det uperfekte til det levende og ægte i renoveringen af så unikt et hjem.

Vores bidrag til helheden lå i værdien af ideen om orangeriets funktion og gennemførsel