Mågevej

Havudsigt er lig med vind – Havudsigt er lig med status – Havudsigt bliver også hverdag…

Jan og Helene har en stor grund i vandkanten imod sydkystens sandede strande.


Det er ren magi at se ud på de smukke vidder af sand der bugter sig over horisonten imod Stevns og Hvidovre værkets tårnene skorstene.

Men hov, er det en hundelufter der står og stirrer ind på dit privatliv og dit uderum.

Det er tilfældet i Solrød, men som oftest er det kun vinden der er en gene.
Denne vind er gene nok – vi kender de stormfulde dage med tapas og flyvende pebberfrugter med fyld.

Grunden her havde nok plads til at skærme os af i selve sydsiden på huset. Desværre var der lidt indkig fra det høje nabo hus.

Deri lå opgaven—


Efter kort snak mærkede vi fællesnævneren privatliv og ønsket om et poolmiljø som var skræddersyet til den sociale men stadigt private adfærd familien søgte.


Huset var som så mange andre bygget i sin tid, med store udhæng og proportionelt skæv fordeling i forhold til det vi i dag kender som “nordisk” arkitektur som er slank og simpel.

Førstesalens skrå vægge skulle åbnes med en mindre tagterrasse og anvendes mere til udsigt og ophold end bunden af huset, som blev brugt mere praktisk med soveværelser og aktivitet.

Designet arbejdede sig omkring en svævende og rektangulær modernisme i den sorte alu profil som løsrev sig fra husets alpe hus identitet.
Denne anvendte vi til at etablere den forskudte linje som bar aftensolens overdækkede terrasse bag en læ mur.

Legen med vinden betyder at du skal bryde vinden i flere momenter og vinkler for at skabe et roligt miljø for opholdet.
Det kunne vi med tagterrassens ben – indkigget delte vi med sorte bambus som afkoblede indkig men ikke virkede som en mur.

Potentialet i hus og have er løftet til nye højder – uden at rive ned og tænke nyt.

Der var plads, problemer og nysgerrighed. Sammen fandt vi løsningen !