Panumsvej

Den grimme ælling handler om troen på at en smuk skabning får en genrejsning i en ny og mere gennemført form. Det er ikke spørgsmålet om at noget rives ned og bare gøre om…

Panumsvej 5 er en helt igennem sund bygning som Elverhøj I.V købte som et investerings projekt.

Hvad vil det sige når vi dødelige læser denne sætning?
At man bare køber og så tjener penge på handlen og vil skide alle et stykke ? For at nyde skal man yde, så Elverhøj Investment Group henvendte sig til os fordi de gerne ville investere i de mennesker som kan skabe historier i deres boliger.

Børnefamilierne som skaber rammerne omkring minder og solid tryghed i den ejendom som var skræddersyet til deres livsstil og den praktik de ønsker i dagligdagen.

Familie venlig arkitektur

Panumsvej 5 er ikke en høj bygning men rummelig og med god plads omkring sig, en rødstensbygning fra 70´erne med en fejlslået renovering i 90ernes bue helvede og plastik vinduer.

Hvordan skulle denne bygning tale til de familier som gerne vil leje en større lejlighed med optimal infrastruktur og rumdeling ?

Vi skelede til den generiske røde mursten som for mange er en trist og udtryksløs materiale kategori og besluttede for ikke at bruge penge på at kæmpe imod den med puds og farver.


Løsningen lå i at tænke rødstens bygningens brede men lave krop som en lagerbygning i det tidlige New York med sorte fabriks lignende vinduer og forskudte indgangspartier i sort alu med mere kant.

Vi delte bygningen op med burnt wood som forbliver sort i en vedligeholdelsesfri lamel løsning som gav bygningens brede krop en lodret dimension i opgangene og signalerede samtidigt hvor mange opgange der egentligt befandt sig i det førhen kønsløse byggeri.

Den vigtigste opgave lå i at fortolke landskabet imod ankomsten af hver opgang og vise at vi prioriterede tryghed frem for trafik.

Vi lukkede parkeringen ud til gavlene og optimerede forholdene for handicap og el biler, men stillede cykel stativer og barnevogns skjul ind i en organisk infrastruktur som stadig var effektiv i dagligdagen.

Park anlægget henvender sig til børn under 10, da det skulle forbeholdes de aktiviteter som nærliggende bolig projekter ikke fokuserede nok på.

Legepladser er kun sjove med mor og far indtil man selv er gammel nok til at flyde imellem nabolagets muligheder –

Det åbne landskab skabte tryghed med ambient belysning som fjerner risikoen for unge som “hænger ud” og lokale fuldebøtter som annekterer bænkene.

De formindskede boldbaner og aflukkede miljøer gør at aldersgrupperne forskydes og børnefamiliens behov for at deltage passivt i legen kan opfyldes uden trængsel