Væverstrædet

Den grimme ælling er bygningen som Væverstrædet 2 skulle takle for at få livets kugleramme til at gå op. Den elegante og skønne hovedbygning, et gammelt bondehus, skulle transendere over i en gammel produktionsbygning for en tidligere ejers elektriker virksomhed..


Men hvorfor skulle den det ???


Børn fylder og især ældre børn har behov for deres ejet. Carsten og Stine opfattede hurtigt potentialet og skabte det hjem enhver familie drømmer om. To bygninger med hver deres funktion, men med hver deres elegance og sociale værdi – lyd, lys, plads til kærligheden imellem to voksne og deres sociale liv … kontra internet, sure sokker, gaming nights og nye kærester!

Hvordan kobler man en klassisk bygning med en skævt vinklet facade og langt mere primitiv bygningskrop ?

Det handlede om at vælge en primus og fokusere på at lade hovedhuset styre retningen, men at forstærke den accept af tilstedeværelsen af den grimme ælling.

Den skæve vinkel på ungdoms boligen blev den vinkel vi arbejede med i uderummet og vi koblede i orangeri/mellemgangen de to vinkler, men lod hovedhusets materiale palette og elegance styre dansen.

Derfor fungerer ungdoms boligen i dag som en DETALJE i stedet for et MEN!